Dezenfeksiyon

Sebze Ve Yeşil Yapraklı Ürünlerde Dezenfeksiyon

Her ürün çeşidinin dezenfeksiyon şekli ve aşaması, dezenfektan kullanım prensibi ile belirlenmiştir. Domates, salatalık, havuç gibi sebzelerin önce yıkanıp, daha sonra doğranması; dış kabuktan iç çepere bakteri buluşmasını önlemek açısından önemlidir. Aşamalar sırasıyla şöyledir. Akan su altında iyice yıkama, ön yıkama, dezenfeksiyon, durulama, doğrama ve rendeleme.

sebze

Iceberg, marul, kıvırcık, tere, dereotu gibi sebzelerin önce doğranıp, daha sonra dezenfekte edilmesi; dezenfektanın yüzeye daha iyi temas etmesi amacıyla gereklidir. Aşamalar sırasıyla şöyledir: Ön yıkama, doğrama, akan su altında iyice yıkama, ayrı bir kapta dezenfeksiyon, durulama.

Bu kontrol aşamaları sebze ayıklama, yıkama ve dezenfeksiyon formları ile kayıt altına alınır.

dezenfekte

Araç Ve Ekipman Dezenfeksiyonu

Tedarik edilen ürünlerin getirildiği araçların, getirilen ürüne uygun olması gerekmektedir. Gıda maddelerini ve termoportları taşıdığımız araçların, temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri periyodik bir şekilde, günde en az 4 kere yapılmaktadır.